Aarhus Universitets segl

Oplægsholdere

Connie Hedegaard

Aarhus Universitets bestyrelsesformand, tidl. EU-klimakommisær

Aarhus Universitet arbejder med et stærkt engagement i samfundsudviklingen, som et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet, der skaber og deler viden. Universitetet har som mål at bidrage til at løse de komplekse udfordringer, som Danmark og resten af verden står over for. Connie Hedegaard blev bestyrelsesformand på Aarhus Universitet i 2017. Fra 2010-2014 var hun EU's første klimakommissær og blev i 2004 udnævnt til miljøminister og i 2007 klima- og energiminister. Hun er uddannet cand. mag. i historie og litteraturvidenskab og er fem gange valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti. Connie Hedegaard har arbejdet som journalist ved først Berlingske Tidende, siden som chef for Radioavisen på DR og vært på DR2's Deadline.

Kim Nøhr Skibsted

Direktør for Poul Due Jensens Fond | Grundfos Fonden

Verdens største pumpeproducent Grundfos og dens ejer, Poul Due Jensens Fond, har i årevis plæderet for og praktiseret bæredygtighed i flere aspekter. Således arbejder Grundfos aktivt med FN’s verdensmål som værende forretningskritiske og engagerer sig i globale debatter om, hvordan virksomheder og teknologi kan modvirke klimaforandringer og understøtte FN’s verdensmål. Kim Nøhr Skibsted har tidligere været Group Vice President (Kommunikations- og engagementsdirektør) for Grundfos koncernen, kommunikations-, CSR- og HR direktør i JYSK koncernen og seniorkonsulent i inden for kommunikation og lobbyvirksomhed. Han har også i en kort periode været medlem af folketinget for Socialdemokratiet. Han er 53 år og uddannet BA i dansk og desuden journalist.

Anders Kühnau

Formand for Regionsrådet, Region Midt

Som far til tre børn er det, jeg ønsker mig allermest, at de skal få et godt liv og få deres ønsker opfyldt. I deres generation kan hver anden se frem til at blive 100 år. Det kan de, fordi danskerne lever sundere, og vi har et meget velfungerende sundhedsvæsen. Desværre oplever hver femte at blive ramt af psykisk sygdom. Det kan betyde færre gode leveår, ligesom det gælder for de kortest uddannede og dem uden for arbejdsmarkedet. Jeg ønsker et samfund, hvor alle kan leve et sundt liv med mange raske leveår. Vi skal have alle med, og det kræver, at vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers behov - både i sundhedsindsatsen og i forhold til uddannelse og beskæftigelse.

Camilla Fabricius

Viceborgmester i Aarhus Kommune og formand for Aarhus Kommunes Bæredygtighedsudvalg

Både som ung og voksen har Camilla Fabricius været optaget af bæredygtighed. Bæredygtighed i eget liv, bæredygtighed i – og for – sine omgivelser, sin by og for kloden. Camilla Fabricius er lige dele optaget af individets egen indflydelse og magt som forbruger og politisk væsen – og optaget af fællesskabets styrker og muligheder. Hjertet har altid banket med særlig styrke for mennesker med særlige behov. De anderledestænkende, dem som behøver en ekstra håndholdt indsats for at lykkes og de skæve eksistenser. Efter 15 års arbejde på Langagerskolen, først som lærer, siden som pædagogisk afdelingsleder, har Camilla en lang og bred erfaring for at samarbejde med både unge og ældre og en passion for at gøre en forskel, der hvor hun befinder sig. Som forperson for Bæredygtighedsudvalget har hun sat skarp fokus på genanvendelse, økologi, energioptimering og klimaindsatser og går selv forrest med det gode eksempel. Hun opsøger nysgerrigt de gode cases, og arbejder benhårdt for, at de gode erfaringer bliver udbredt i kommunen. Medlem af Byrådet siden 2009 for Socialdemokratiet. Magistratsmedlem, gruppeformand og forperson for Økonomiudvalget og Bæredygtighedsudvalget. 47 år, samlevende. Uddannet lærer med 17 års arbejde på Langagerskolen og siden selvstændig iværksætter som ADHD-coach. Sort bælte i karate.

Steen Hildebrandt

Professor emeritus, BSS Aarhus  

Steen Hildebrandt er foredragsholder, forfatter, bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i flere virksomheder, foreninger mm. Tidligere vismand i Det nationale Kompetenceråd. Formand for 2030 panelet, som består af 22 stærke profiler udpeget af Folketingets 2030-netværk. 2030 panelet understøtter 2030-netværkets politiske arbejde gennem analysearbejde, sparring, videndeling og møder med netværket omkring selvstændige emner vedrørende FN’s verdensmål. Er bl.a. forfatter til bøgerne: Vækst og bæredygtighed. Lederskab til tiden (samtalebog med Michael Christiansen med Gitte Larsen). Bæredygtig ledelse. Ledelse med hjertet. (s.m. Michael Stubberup, udgivet på engelsk på Copenhagen Press i 2012 med titlen: Sustainable Leadership – Leading from the heart).