Aarhus Universitets segl

Velfærdens professioner i oprør?

DPU, Aarhus Universitet inviterer til konference i København 19. april 2018 om professionsoprør:
Hvilke professionsvilkår og -forandringer siger velfærdsprofessionerne fra - og til - overfor?

OM KONFERENCEN


De velfærdsprofessionelle er kritiske over for meget styring og kontrol. Kritikken kommer fra forskellige parter som fagforeninger, politikere, forskere og intellektuelle.  Den involverer mange velfærdsprofessioner: Lige fra læger og sygeplejersker videre over socialrådgivere, lærere og pædagoger til sosu-assistenter, dagplejere og hjemmehjælpere.

Og så har kritikken også et væsensforskelligt indhold. Gør oprør mod unødig dokumentation og styring, lyder en opfordring! Gør op med den autonome velfærdsprofessionelle, lyder en anden! Og en tredje lyder: Gør op ved at gå tilbage til ’de gode gamle’ dage, hvor kaldet og respekten for de velfærdsprofessionelle herskede. 

DPU, Aarhus Universitet inviterer til konference om hvilke typer kritik, der rører på sig blandt velfærdsprofessionerne. Formålet er at give viden, overblik og indblik i de forskellige opfordringer til oprør,  opgør, forandringer, og udramatiske revolutioner, der er i gang.

Men også viden, idéer og anbefalinger til, hvordan velfærdsprofessionerne – i lyset af den igangværende kritik – sigter mod at levere de mest professionelle ydelser i mødet med eleven, patienten, klienten, beboeren, barnet og borgeren i fremtiden.

Jens Erik Kristensen, lektor, og Claus Holm, lektor og institutleder på DPU, Aarhus Universitet lægger op til konferencen

TID OG STED


19. april 2018 kl. 9.00-16.30

DPU, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Festsalen (A220), Tuborgvej 164, 2400 København NV