Aarhus Universitets segl

Foredragsholdere

Lone Scherfig

Filminstruktør og executive producer: Filminstruktøren som leder

Med afsæt i sin succesfulde både danske og internationale karriere som filminstruktør og executive producer vil Lone Scherfig dele erfaringer om hvordan man med ledelse kan øge kvalitet, kreativitet og originalitet.

 

Bio

Lone Scherfig er født i København og uddannet på bl.a. Københavns Universitet og Den Danske Filmskole. Gennem årene har hun skrevet og instrueret tv og film i stort set alle genrer, heriblandt fem tv-serier og ti spillefilm. Dogmefilmen "Italiensk for Begyndere" betød at hun kunne indlede en international karriere og fem af hendes nyere film er britiske, bl.a. “An Education” og "One Day”. Lone har modtaget over 50 internationale filmpriser og givet masterclasses i store dele af verden, primært i manuskriptskrivning og filminstruktion. Senest har hun konciperet og instrueret den amerikanske tv-serie “Astronauts Wives Club” og den dansk/ canadiske “The Kindness of Strangers”, som får dansk premiere til foråret. Lone Scherfig er medejer af filmselskabet Creative Alliance, hvor hun også virker som executive producer.


Rie Thomsen

Professor MSO, DPU, Aarhus Universitet:
Hvad er karriere og kan det læres?    
For mange af os er karriere lig med en vis målrettethed som resulterer i en opadstigende proces inden for et fag eller en organisation. Men det er en gammeldags opfattelse af karriere! I sit oplæg udfordrer Rie vores hverdagsforståelse af karriere og viser hvordan karrierelæring kan bruges til at skabe mere viden om uddannelse, forskellige job og arbejdsliv og  sig selv i relation til det, samt hvilken rolle virksomheder spiller, når vi taler om karrierelæring for børn og unge. 

 

Bio:
Rie Thomsen er Danmarks første professor i karrierevejledning. Hun er professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet og professor II ved USN i Norge. Rie er kendt som en markant og nyskabende forsker inden for karrierevejledningsfeltet siden hun blev ph.d. med afhandlingen ’Vejledning i fællesskaber’, som hun modtog Schultz vejledningspris for. I afhandlingen kastes et kritisk blik på vejledningens individualiserende tendenser og der føres en diskussion af fællesskabers betydning for vejledningen (udkommet som bog på dansk 2009 og engelsk 2012). Dette forskningsfokus har hun forfulgt nationalt og internationalt og er i dag en af de internationale frontfigurer i den kritiske forskning i karrierevejledning, hvilket afspejles i udgivelserne Career guidance for social justice (2018) og Career guidance for emancipation (2019) begge udkommet på Forlaget Routledge. Rie Thomsen er I de seneste år har hendes forskning kredset om vejledning, karrierelæring og social retfærdighed.


Kristian Bang

CEO og Partner, Funday Factory:
Ledelse af spiludviklere

Kristian Bang Nørgård er CEO i Funday Factory, der udvikler spil til et internationalt marked. Kristian vil tale om ledelse af kreative digitale kompetencer og hvad det kræver af lederen og organisationen.

 

Bio

Kristian er CEO i det Aarhusianske mobilspilstudie Funday Factory. Gennem de sidste 5 år har han været med til bygge virksomheden op sammen med stifter Anders Leicht Rohde og en utroligt masse dygtige og engagerede medarbejdere. Udover at have sin NDA i navnet bygger Fundays værdikæde kort fortalt på den premis, at trygge og passionerede mennesker skaber de bedste produkter - og gode produkter skaber god forretning.


Pia Paulsen

Head of social media, Danish Crown:
Employee advocacy og ledelse

Pia Paulsen vil fortælle om, hvordan man skaber stolthed og effektiv kommunikation, ved at motivere medarbejderne til at fortælle om deres arbejdsplads, og hvilken rolle ledelsen har i den sammenhæng.

 

Bio

Pia Paulsen er glad for bøger (altså de rigtige) og evigt forelsket i de sociale medier – med alle dets smukke og knap så smukke sider. Og samtidig en meget lykkelig Head of Social Media i Danish Crown, hvor hun bl.a. står bag det interne employee advocacy program “Crownies”.


Christina Busk

Stifter og CEO, Etikos:
Beslutningstagning og etik

Hvordan kan stærkere fokus på etik føre til bedre beslutninger, der kan måles på alle bundlinjer? Vi kan bruge etik til at kvalificere vores beslutninger. Det er ikke det samme som værdibaseret ledelse, det er i stedet ledelse der har som mål at finde etisk forsvarlige grundlag for de beslutninger, der ikke kun skal stemme overens med en leders værdier, men som også skal være med til at føre virksomheden sikkert og etisk forsvarligt fremad.

 

Bio

Christina Busk er indehaver af konsulentvirksomheden Etikos, der i 13 år har arbejdet med ledelse og organisationsudvikling i offentlige og private organisationer. Etikos rådgiver om etik og holdningsudvikling og støtter virksomheder i at implementere etikken som redskab i belsutningsprocesser.


Rikke Rønnau

Direktør for people and organisation, Systematic:
Virksomhedskultur og værdier i onboarding

Rikke Rønnau vil give indblik i, hvordan man hos Systematic arbejder struktureret med onboarding af nye medarbejdere. Hun vil komme ind på, hvordan man på en effektiv måde formidler virksomhedens kultur og værdier til nye medarbejdere.

 

Bio

Rikke Rønnau arbejder som Direktør for People and Organisation hos softwarevirksomheden Systematic i Aarhus. Rikke har en kandidatgrad i Business administration fra Københavns Universitet og en Master i Psykologi fra München Universitet. Før Systematic har hun arbejdet 8 år hos Novo Nordisk. Rikke arbejder indenfor krydsfeltet imellem learning, leadership og organisationsudvikling med fokus på at understøtte og drive forretningsresultater.


Karen Holdaway Grøn

Direktør, Trapholt:
Tydelig ledelse er befriende

Karen Grøn vil tale om, hvordan hun ser ledelse som et dilemma. Karen ønsker en flad organisationsstruktur og at initiativet kommer nedefra – men oplever, at dette kræver skarpe kompetencedefinitioner og tydeligt ”hierarki” - ikke som magt – men som struktur. Karen vil desuden reflektere over hvordan hendes baggrund i kunst, musik og teater har indflydelse på ledelsesmæssige tiltag på Trapholt.  

 

Bio

Karen Grøn er museumsdirektør på Trapholt museum for Moderne Kunst og Design, en stilling hun har besat siden 2010. Hun har siden 2001 arbejdet som museumsinspektør på samme sted og før det på Kvindemuseet i Aarhus. Karen er uddannet cand. mag. i æstetik og kultur med grundforløb i musikvidenskab. Hun har desuden taget en master i public management på SDU og er uddannet dramapædagog.


Trine Holm Thomsen

Teaterdirektør, Aarhus Teater:
Dramaturgis rolle i ledelse

Med sine erfaringer som teaterdirektør på Aarhus Teater, vil Trine Holm Thomsen give indblik i, hvordan det er at lede en stor kulturinstitution og hvordan hendes baggrund som Cand. Mag. i dramaturgi spiller en rolle for den måde, hun er leder på.

 

Bio

Trine Holm Thomsen har siden 2015 været teaterdirektør på Aarhus Teater efter en årrække som chefdramaturg og konstitueret teaterdirektør samme sted. Hun er uddannet cand. mag. i Dramaturgi og Nordisk Sprog og Litteratur.


Claus Meyer

Gastronomisk Entreprenør:
At følge sit hjerte og elske det man gør

Claus Meyer vil med afsæt i sine egne erfaringer tale om værdibaseret og passionsdrevet ledelse og dele indsigter ift. hvad han ser som både de største ledelsesmæssige udfordringer og gode råd til andre.

 

Bio

I mere end 30 år har Claus Meyer gennem et utrætteligt iværksætteri og oftest med velsmag som våben, forsøgt at frisætte uforløste potentialer. I den danske madkultur og i det Nordiske Køkken. Fra Vridsløselille Statsfængsel til købstaden Sakskøbing, frugtplantage på Lilleø over La Paz´ slumkvarterer og senest i New York City. Claus Meyer formulerer ikke langsigtede planer for sit liv og omfanget af virksomheden har aldrig været et mål i sig selv. Han har fulgt sit hjerte på rejsen og blandt andet været drevet af glæden ved at se andre mennesker komme på sporet af noget, som de brænder for.