DPU

Aarhus Universitets segl

Tegn på sprog

Tegn på sprog. Bagom ’kan – kan ikke’ og videre derfra.

  • En gentænkning af literacypædagogikken i sprogligt mangfoldige klasserum
  • Konference i København 6. december 2019

Om Tegn på sprog konferencen


Efter ti år med projektet Tegn på sprog – tosprogede børn lærer at læse og skrive afholder vi nu en afsluttende konference, hvor vi præsenterer centrale fund fra projektet, får nye perspektiver udefra og inviterer til en drøftelse af den videre udvikling af læse- og skriveundervisningen i et sprogligt diversitetsperspektiv. I forbindelse med konferencen præsenteres den nye bog Tegn på sprog. Literacy i sproglig mangfoldige klasser udgivet af Aarhus Universitetsforlag. 

Tegn på sprog er et længdestudie (2008-2018), der har fulgt fem flersprogede klasser fra 0. til 9. klasse og undersøgt, hvad det vil sige at lære at læse og skrive, når der er flere sprog involveret, og på den baggrund afsøgt muligheder for at tilrettelægge en læse- og skriveundervisning, der tilgodeser alle børns sproglige erfaringer.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem Aarhus, Aalborg, Vejle, Odense og Københavns kommune, Professionshøjskolen KP, VIA, UCN og UCL samt Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet. Projektet er støttet af Undervisningsministeriet og Integrationsministeriet.

Tid og sted


Fredag 6. december 2019 kl. 9.30 – 16.30 

DPU, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Pris og tilmelding


  • Pris for deltagelse: 1.250 kr.
  • Nedsat pris for studerende: 450 kr.

I konferenceprisen indgår et eksemplar af bogen "Tegn på sprog. Literacy i sproglig mangfoldige klasser", som udleveres på selve dagen.

Frist for tilmelding 30.november.