DPU

Aarhus Universitets segl

Talentudvikling

og højtbegavede børn og unge

  • Konference tirsdag 2. april 2019 i København
Hvordan spotter man og udvikler talent i praksis? På konferencen kan du høre den nyeste forskning om talentudvikling og højt begavede børn.

Om konferencen


Der har ikke tidligere været megen interesse for begavede og talentfulde elever. De skulle nok klare sig, men det har vist sig ingenlunde at være tilfældet. Talent udfolder ikke bare sig selv. Det skal opdages, anerkendes og dyrkes.

Konferencen sætter fokus på talentudvikling, på hvordan man spotter talenter, og hvad man kan gøre i praksis, for at talentet kan udfolde sig i skolen. Regeringen har netop ønsket at styrke arbejdet med talenter i undervisningssektoren og afsat 65 millioner kroner til en national talentindsats.

Programmet indledes af ”the grand old lady of giftedness of the world” Dr. Linda Silverman, velkendt af alle med interesse for høj begavelse og talentudvikling.

Derefter kommer Ole Kyed ”the grand old man of Denmark”, som i en menneskealder har været en central figur i arbejdet med højtbegavede børn og unge i Danmark.

Efterfølgende præsenterer Poul Nissen en app til hurtig identifikation af højtbegavede og talentfulde børn og unge med henblik på at sikre, at talentindsatsen kommer alle til gode, hvorefter Susanne Rubenius omtaler et effektforskningsprojekt, hvor man i folkeskolen har udviklet talentdidaktiske kompetencer, udfordret højtbegavede elever pædagogisk og målt effekten af indsatsen.

På det gymnasiale niveau præsenterer Mads Hermansen følgeforskning i forbindelse med et Master Class Projekt, hvor talenterne modtager vejledning, der matcher deres behov med henblik på at udvikle egen læringsstrategier, hvorefter Kirsten Baltzer på et forskningsinformeret niveau siger noget om, hvad man skal gøre i praksis, for at de pædagogisk udfordringer bliver afstemt efter elevernes potentialer. Og hvis man så gør det, virker det så?

Poul Nissen siger efterfølgende noget om, hvordan man på få minutter kan få et indtryk af, om eleverne lærer noget: Evidensinformeret undervisning.

Konferencen henvender sig til alle, der interesserer sig for højtbegavede børn og unges udvikling.

Konferencen er et samarbejde mellem DPU, Aarhus University og Gifted Children i Danmark

Tid og sted


  • Tirsdag 2. april 2019 kl. 9:30-16:30
  • Festsalen (lokale A220)  DPU, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV 

Pris og tilmelding


Konferencen er afholdt

  • Deltagerpris: 1450 kr. (inkl. et eksemplar af Kognition & Pædagogik # 111/112)  
  • Deltagerpris:  1250 kr. (uden tidsskrift)
  • Nedsat pris for studerende: 650 kr.   (inkl. et eksemplar af Kognition & Pædagogik # 111/112)  
  • Nedsat pris for studerende: 450 kr.  (uden tidsskrift)

Konferencen foregår på dansk og engelsk