For virksomheder - Hvad får I ud af det?

De studerende i It-byen Katrinebjerg kommer fra en række forskellige it-uddannelser på Aarhus Universitet. Indhold og kompetencer i en 3-5 års uddannelse spænder vidt og rummer ofte også muligheder for individuelle valg og toninger, som du vil opleve i mødet med de enkelte studerende.

Herunder ses uddannelsernes titler - med link og udførlige beskrivelser af fag og indhold. Nedenunder er listet den enkelte uddannelses fagområder samt kort introduktion og mulighed for sammenligning.

IT-uddannelser på Katrinebjerg - Aarhus Universitet (Institut for Datalogi og Institut for Kommunikation og Kultur)

Ingeniøruddannelser på Katrinebjerg - Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Fagområder for hver enkelt uddannelse

Datalogi: Programmering, webteknologi, sikkerhed/kryptologi, databaser/data-intensive systemer, distribuerede systemer, softwarearkitektur, logik/semantik/beregnelighed, algoritmik, distribuerede systemer.

IT-produktudvikling: Programmering, webteknologi, positionering og context-aware systemer, fysisk og æstetisk design og interaktion, pervasive computing og mobile computing, augmented reality systemer, innovation og udviklingsmetoder, forretningsforståelse.

Informationsvidenskab: Organisationsanalyse og kvalitativ metode, brugerorienteret deisgn, forretning og teknologi, digital repræsentation & modeller, kommunikation, CSCW, kommunikationsmiljøer, interaktionsdesign, dynamisk webdesign, sociale medier.

Digital Design: Design processer, interaktionsdesign, digital æstetik, digital kultur, innovationsprocesser, 3D interaktion & modellering, brugsdesign.

Informations og kommunikationsteknologi, IKT (diplomingeniør): Softwareudvikling, kommunikationsteknologi, software design, software test, smartphone programming, embedded software udvikling, mikroprocessor teknologi, system design, projekt arbejde.

Elektro (diplomingeniør): Elektronik, akustik, høj frekvens udvikling, styring og reguleringsteknik, effektelektronik, kommunikationsteknologi, mikroprocessor teknologi, digital signalbehandling, embedded softwareudvikling, system design, projektarbejde.

Sundhedsteknologi (diplomingeniør): Softwareudvikling, digital signalbehandling, anatomi, fysiologi og sundhedslære, sundhedsvæsenets opbygning og funktion, fysiologisk instrumentering, kommunikation og pædagogik, bruger dreven design, medicinsk teknologivurdering, system design, projektarbejde.

Computer Engineering (civilingeniør): Softwareteknologi, Indlejrede realtidssystemer, distribuerede systemer, digital signalbehandling, kommunikationsteknologi, elektronik (Uddannelsen har for nylig skiftet navn fra Teknisk IT).