Hvilke studerende kan vi møde?

De studerende i IT-byen Katrinebjerg kommer fra en række forskellige IT-uddannelser på Aarhus Universitet. Indhold og kompetencer i en 3-5 årig uddannelse spænder vidt og rummer ofte også muligheder for individuelle valg og toninger, som du vil opleve i mødet med de enkelte studerende.

Herunder ses uddannelsernes titler med link og udførlige beskrivelser af fag og indhold. Nedenfor er listet den enkelte uddannelses fagområder samt kort introduktion og mulighed for at sammenligne.

IT-UDDANNELSER PÅ KATRINEBJERG

Institut for Datalogi - Aarhus Universitet

·         Datalogi
·         IT-produktudvikling

Institut for Kommunikation og Kultur - Aarhus Universitet

·         Informationsvidenskab
·         Digital design

INGENIØRUDDANNELSER PÅ KATRINEBJERG

Ingeniørhøjskolen - Aarhus Universitet

·         Informations og kommunikationsteknologi, IKT
·         Elektronik
·         Sundhedsteknologi
·         Computer Engineering

Fagområder for hver enkelt uddannelse

Datalogi: Programmering, webteknologi, sikkerhed/kryptologi, databaser/data-intensive systemer, distribuerede systemer, softwarearkitektur, logik/semantik/beregnelighed, algoritmik, distribuerede systemer.

IT-produktudvikling: Programmering, webteknologi, positionering og context-aware systemer, fysisk og æstetisk design og interaktion, pervasive computing og mobile computing, augmented reality systemer, innovation og udviklingsmetoder, forretningsforståelse.

Informationsvidenskab: Organisationsanalyse og kvalitativ metode, brugerorienteret deisgn, forretning og teknologi, digital repræsentation & modeller, kommunikation, CSCW, kommunikationsmiljøer, interaktionsdesign, dynamisk webdesign, sociale medier.

Digital Design: Design processer, interaktionsdesign, digital æstetik, digital kultur, innovationsprocesser, 3D interaktion & modellering, brugsdesign.

Informations og kommunikationsteknologi, IKT (diplomingeniør): Softwareudvikling, kommunikationsteknologi, software design, software test, smartphone programming, embedded software udvikling, mikroprocessor teknologi, system design, projekt arbejde.

Elektronik (diplomingeniør): Elektronik, akustik, høj frekvens udvikling, styring og reguleringsteknik, effektelektronik, kommunikationsteknologi, mikroprocessor teknologi, digital signalbehandling, embedded softwareudvikling, system design, projektarbejde.

Sundhedsteknologi (diplomingeniør): Softwareudvikling, digital signalbehandling, anatomi, fysiologi og sundhedslære, sundhedsvæsenets opbygning og funktion, fysiologisk instrumentering, kommunikation og pædagogik, bruger dreven design, medicinsk teknologivurdering, system design, projektarbejde.

Computer Engineering (civilingeniør): Softwareteknologi, Indlejrede realtidssystemer, distribuerede systemer, digital signalbehandling, kommunikationsteknologi, elektronik (Uddannelsen har for nylig skiftet navn fra Teknisk IT).

Presseklip

TV2 Østjylland: "Virksomhederne gør kur til it-studerende"

Jyllands Posten: "Et minuts galskab bryder isen på den første date"

DR P4 Østjylland: "Virksomheder gør sig lækre for studerende"